Biografie Caribbean Brassband

De Caraïbische brassband Caribbean Brass International is een lopend dansorkest. De band bestaat uit een aantal blazers en drummers. De muzikanten zijn jongeren afkomstig uit het Caraïbisch gebied, o.a. Aruba, Antillen, Santo Domingo, Suriname, Haïti en Ghana, en woonachtig in Amsterdam en Almere, die broederlijk met elkaar omgaan.

De Afro-Caraïbische muziek/showband Caribbean Brass International is opgericht in 1986 door Arubaanse en Antilliaanse studenten, die al van kinds af aan in een brassband spelen. De meesten zijn na beëindiging van hun studie teruggekeerd naar hun geboorte eiland in het Caraïbisch gebied.

De kleurrijke samenleving heeft de muziekstijl van de Caraïbische brassband sterk beïnvloed. De muziek is een samenspel van Spaanse, Europese, Afrikaanse en Indiaanse elementen, zoals samba, soca, calypso, merengue en moderne muziek.

De razendsnelle ritmische muziek die zij ten gehore brengen, vindt haar oorsprong in het grootste volksfeest van het jaar, het carnaval. Dit is in het Caraïbisch gebied het cultureel hoogtepunt.

De kracht en het enthousiasme waarmee de muzikanten spelen, lijken onuitputtelijk en het ritme werkt aanstekelijk. Het is onmogelijk om de benen en heupen stil te houden. De Caribbean Brass International treedt op, zowel op podia als te midden van het publiek. De groep brengt een wervelende show die in praktisch alle ruimtes kan worden opgevoerd.

Sinds 1998 hebben wij ook een jeugdafdeling opgericht met jongens t/m 15 jaar. Deze jeugd brassband The Caribbean Kids heeft in korte tijd veel furore gemaakt en is ook een veel gevraagde attractie op bekende evenementen, braderie en sport evenementen.

De Caribbean Brass International heeft met veel succes meerdere malen in bijna alle Europese landen opgetreden èn is de oudste en meest bekende Caraïbische brassband in Europa. Ze treden op met 12, 15, 18, 25 en 30 muzikanten. Dat is afhankelijk van de wens van een opdrachtgever.

De Caribbean show/dance groep The Caribbean Force bestaat uit een aantal exotische danseressen in prachtige Caraïbische kostuums, die een dynamische dansshow geven en indien gewenst een Caraïbische Carnavalsshow met samba, soca, merengue en folkdance ten tonele brengen. De The Caribbean Force treedt op mèt en zonder de brassband.

×

Caribbeanbrass International

WhatsApp Chat

× Hoe kan ik u helpen?